Grad Zadar

Zadar – informacije i znamenitosti

Kako smo već spomenuli na početnoj stranici, Zadar je prograšen najpoželjnijom europskom destinacijom po izboru čitatelja portala European Best Destinations, i na toj je listi iza sebe ostavio mnoge poznate turističke destinacije poput Pariza, Rima, Londona, Madrida i drugih.

To nas ne treba čuditi jer Zadar obiluje prirodnim ljepotama, posebnostima i znamenitostima koje su prepoznate od velikog broja ljudi iz svih dijelova svijeta.

Zbog toga smo izrazito ponosni što se naš Downtown Boutique Hostel smjestio u samom srcu stare jezgre grada Zadra, okružen ljepotom povijesnih građevina i svjetski poznatih znamenosti.

Zadar - Pozdrav suncuNa primjer, na samo 600 metara od hostela možete pronaći “Morske orgulje” i “Pozdrav suncu“, svjetski poznate atrakcije koje su već privukle tisuće turista u naš prekrasan grad.

Nadalje, crkva svetog Donata iz 9. stoljeća te Rimski forum smješteni su na samo dvjestotinjak metara od našeg hostela.

Tu su i mnoge druge znamenitosti koje vrijedi pogledati u Zadru, da ih ovdje ne nabrajamo sve. Više informacija o njima možete dobiti u Turističkom info centru koji je od hostela udaljen svega stotinjak metara.

No, turističke atrakcije i povijesne znamenitosti grada vjerojatno nisu jedino što želite vidjeti u Zadru. Vrijedi spomenuti i nekoliko korisnih informacija, posebno za one koji prvi puta dolaze u Zadar.

Autobusno stajalište je od našeg hostela udaljeno 200 metara, a Glavni autobusni kolodvor otprilike 1,5 kilometar.

Trajektna luka se nalazi u neposrednoj blizini hostela, odnosno na udaljenosti od otprilike 400 metara.

Zračna luka je pak od našeg hostela udaljena oko 15 kilometara.

To bi ukratko bilo to. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, ne zaboravite da nam uvijek možete poslati email poruku ili nas jednostavno nazvati.

Svi naši kontakt podaci se nalaze ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll to top