Nin

Ovo vrijedi pogledati i posjetiti

Iako smo već pisali o povijesnim i prirodnim znamenitostima Zadra i njegove okolice, tu nije kraj. Možda će vas zanimati i neke druge svjetski poznate lokacije u samoj okolici grada i našeg hostela.

Na primjer, na samo 15-ak kilometara od Zadra smjestio se povijesni gradić Nin, koji osim turističke destinacije ima i veliki povijesni značaj za ovaj kraj, s obzirom da su ovdje naselje prvo razvilo pleme Liburni u 9 stoljeću prije nove ere.

Centar ovog zanimljivog drevnog grada je otočić promjera svega 500 metara, nastao na pješčanom sprudu nekadašnjeg ušća riječice Miljašić Jaruge u more, a s kopnog ga povezuju dva mosta. Ovdje je nekada bila smještena Ninska biskupija, a grad je danas prepoznat po mnogobrojim povijesnim zdanjima koje svakako vrijedi vidjeti.

No, da ne bi sve svodili samo na povijest, valjda istaknuti i plažu Zrće, danas poznatiju kao Zrće Party Beach iliti hrvatska Ibiza. Smještena je na otoku Pagu u okolici grada Novalje, na svega 35 kilometara od Zadra.

Zrće je danas svjetski poznata destinacija za ludi provod, zabavu i danonoćne partye, zbog čega je i posjećuju deseci tisuća turista svake godine.

Tu je i Zabavni park Mirnovec, koji se često naziva i hrvatski Gardaland, a svojom ponudom obećava dobru zabavu i provod, kako za pojedince tako i za cijele obitelji i djecu.

Osim toga, u blizini Zadra je i Dugi Otok na kojem je smještena nadaleko poznata pješćana plaža Saharun.

Od ostalih lokacija koje preporučamo pogledati možemo izdvojiti prekrasnu špilju Modrič na svega 40 kilometara od Zadra, te rijeku Zrmanju koja svojom ljepotom i jedinstvenošću oduzima dah svima koji je vide.

Naravno, osoblje Downtown Boutique Hostela će vam rado pomoći s organizacijom izleta na bilo koju od ovih destinacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll to top